Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Monday, February 11, 2013

Tahukah anda, apakah tawaran kerja yang paling lumayan upahnya menjelang PRU ?


JAWAPANNYA.... berlakon jadi 'ahli PAS'!!!


"Syaitan Dikenali" Berdemo Guna Lambang PAS - Laporan Polis Dibuat


PAS Terengganu membuat satu laporan polis ekoran tindakan pihak yang tidak bertanggungjawab menggunakan lambang PAS dalam demonstrasi isu kalimah ALLAH yang diadakan di pekarangan Masjid Sultan Ahmad di Chukai pada Selasa 5 Februari lalu.

Dalam laporan tersebut, Penolong Setiausaha Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu Haji Hanafiah Mat menegaskan beliau tidak mengenali langsung mereka-mereka yang mengadakan demonstrasi itu.

Beliau berkata, lapoan tersebut dibuat kerana tindakan individu terbabit khususnya Mohd Firdaus Harun yang menjadi jurucakap kumpulan itu telah menyebarkan ketegangan kaum dan agama serta boleh menyebabkan keselamatan negara terancam.

"Setelah saya membaca berita sebuah akhbar dan meneliti gambar-gambar yang diterbitkan, saya dapati mereka yang terlibat bukan sebagaimana yang dilaporkan dlam berita tersebut, "saya juga selaku Penolong Setiausaha PAS Terengganu, dan menetap di Chukai Kemaman, tidak langsung mengenali mereka dan mereka bukan ahli PAS,"ujarnya ketika ditemui selepas membuat laporan di balai polis Chukai, disini pada Rabu 6 Februari.

Beliau berharap dengan membuat laporan tersebut, pihak polis dapat menyiasat dan mengambil tindakan menahan individu yang terbabit dalam demonstrasi tersebut.

Turut sama hadir di balai polis adalah Yang DiPertua PAS Kemaman haji Ismail Harun, Setiausahanya Ustaz Alias Abdul Hamid dan Ahli Jawatankuasanya Ustaz Azri Abdul Aziz. -BO


Bukan Demonstrasi PAS; Polis Diminta Ambil TindakanKUALA TERENGGANU - Dua demonstrasi yang diadakan di masjid Tengku Tengah Zaharah Kuala Ibai, Kuala Terengganu dan di pekarangan Masjid Sultan Ahmad di Chukai adalah bukan dianjurkan oleh Badan Perhubungan PAS Terengganu atau mana-mana organ dibawahnya.

Setiausaha Badan Perhubungan PAS Terengganu Haji Yahaya Ali menafikan sekeras-kerasnya dakwaan pihak yang tidak bertanggungjawab berhubung isu kalimah ALLAH dan menggesa pihak polis mengambil tindakan segera.

"kita menafikan sekeras-kerasnya menganjurkan demonstrasi itu dan mengutuk tindakan tersebut dan berharap pihak polis dapat mengambil tinakan segera, "isu Kalimah Allah sudah selesai dan mana-mana polisi yang berkaitan dengan hubungan antara parti-parti Pakatan rakyat diputusakan di peringkat Majlis Presiden, tidak timbul sebarang masalah,"ujarnya.

Beliau turut memberikan saranan kepada pihak media agar mendapatkan sumber yang sah dari PAS sebelum menerbitkan sebarang berita yang tidak benar dengan menerima sahaja dakwaan daripada pihak tertentu tanpa usul periksa.

Haji Yahaya berkata demikian ketika mengulas laporan beberapa akhbar media perdana yang menerbitkan berita tidak benar mengenai dua demonstrasi tersebut.

Sementara itu, Penolong Setiausaha PAS Terengganu Haji Hanafiah Mat berkata, hasil siasatan beliau, ada tiga individu luar yang menaja demonstrasi tersebut.

Katanya, individu terbabit telah mencari beberapa orang bukan ahli PAS dan membayar mereka sebanyak RM300. 

-BO


Warta Darul Aman

Arkib