Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Thursday, February 14, 2013

Menteri Besar akan turun Himpunan Kebangkitan Rakyat Kedah di Tasik Pedu

SAVE KEDAH... DARI PENYAMUN TARBUS BERNAMA BN


Oleh: Fauzi Pisau Cap Ayam

Berita baik untuk rakyat Kedah yang sedang berkempen Save Kedah (dari penyamun dan penyangak), insya Allah besok YAB Menteri Besar Dato' seri Di-Raja Ustaz Azizan Razak akan turun bersama ribuan rakyat Kedah di Himpunan Kebangkitan Rakyat yang akan diadakan berhampiran Tasik Pedu, bermula jam 3.30 petang 15 Februari 2013.

Dah dua kali puak2 Perkasa menghantar rombongan melancong projek agro pelancongan Charok Genting Bunga maka kali ini giliran rakyat yang waras pula berhimpun untuk membongkar pembohongan yang dibuat oleh Perkasa, UMNO dan konco2 mereka.

Antara perkara yang dijangka akan disebut MB ialah pembohongan pihak BN bahawa air kesan pembalakan di Charok Genting Bunga boleh melompat melalui udara masuk ke Tasik Pedu... kah kah kah, gelak sekali.
Sementara itu Sekretariat Bongkar 403 pula akan turun hadir untuk memperincikan penyelewengan BN sewaktu merintah Kedah dulu yang akibatnya ditanggung oleh kerajaan kini. Meriah laa nampaknya himpunan kali ni. 

Cakap banyak tak gunalah...esok kita pi ramai-ramai, nak habag bagi.. ni pun satu lagi catatan sejarah kat Kedah. Sapa pi, maka mereka adalah pelakar sejarah Kedah.

Warta Darul Aman

Arkib