Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Sunday, January 20, 2013

Hakni bukan isu kalimah Allah tapi isu bahasa Melayu pulak... makin penin UMNO nii

Orang Sabah Sarawak guna bahasa Melayu, nak haramkan depa guna bahasa Melayu???


KUALA LUMPUR 18 Jan. - Sebuah pertubuhan bukan kerajaan Pertubuhan Pembela-pembela Islam (Pembela) menggesa pihak berkenaan menghentikan pencetakan kitab Bible versi bahasa Melayu yang dilihat boleh mengelirukan dan memecah belahkan umat Islam.


Wakilnya, Aminuddin Yahaya yang merupakan Timbalan Presiden Ikatan Muslimin Malaysia berkata, isu tersebut tidak akan wujud sekiranya semua pihak menghormati Perlembagaan negara ini yang melarang mana-mana agama menyebarkan dakyah kepada kaum Melayu.

"Larangan itu telah termaktub dalam Perlembagaan dan apa yang berlaku sekarang kerana usaha mencetak dan mengimport kitab Bible tidak disekat."


Komen oleh Hisham Tukar Tiub:

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAHwoit... KESIAN NGO MELAYU INI.... kah kah kah...kah kah kah...KALAU TAK DALAM BAHASA MELAYU DALAM BAHASA APA?..... kah kah kah..kah kah kah... DI SABAH DAN SARAWAK.... KITA INJIL INI DALAM BAHASA MELAYU.... kah kah kah..


kah kah kah... DI INDONESIA KITAB INJIL INI DALAM BAHASA MELAYU.... kah kah kah..Komen Kedah La pulak:

Sampai bila nak kembangkan Islam melalui kaedah menyekat orang lain? UMNO tak berdakwah pun kat orang Kristian, siang malam asyik dok maki dan fitnah PAS... tapi bila orang Kristian sebar ajaran depa marah pulak.. makin penin UMNO niii.
Warta Darul Aman

Arkib