Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Thursday, December 6, 2012

Kelin karpet tu kawan Kak Mah... apasai dok ghawit dengan Nuar pulak, Kak Mah laa kena jawab


'Kenapa Najib, Rosmah tak nafi dakwaan Deepak?'Naib presiden PKR N Surendran mempersoalkan mengapa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansoh masih belum menafikan dakwaan yang dibuat ke atas mereka oleh ahli perniagaan Deepak Jaikishan.

Katanya, Najib dah Rosmah perlu menjawab dakwaan yang ditimbulkan Deepak itu.

"Mereka tidak seharusnya mengada-adakan pembohongan mengenai penglibatan kami dalam soal ini," katanya kepada Malaysiakini.

Surendran berkata demikian ketika ditanya mengenai dakwaan bekas pembantu Datuk Seri Anwar Ibrahim, Anuar Shaari dalam laporanNew Straits Times hari ini bahawa ketua pembangkang itu memainkan peranan dalam dakwaan Deepak.

Menurut laporan New Straits Times, Anuar mendakwa bahawa "Anwa berjanji untuk menyelesaikan masalah kewangan Deepak sebagai balasa untuk fitnahnya ke atas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak".

Surendran dan MP Subang R Sivarasa merupakan peguam Deepak dalam saman yang difailkan syarikat usahawan tersebut Astana Canggih Sdn Bhd ke atas Awan Megah Sdn Bhd.

Dalam pendengaran minggu lalu, Deepak memberi keterangan bahawa Najib memberi persetujuan ke atas pemindahan milik tanah seluas 223.3 ekar (89.332ha) di Bukit Raja, Selangor daripada Awan Megah kepada sebuah syarikat penama milik Deepak

Warta Darul Aman

Arkib