Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Friday, November 9, 2012

Kalau benarlah berita yang sampai ini....Oleh: Mat Kering Bakaq Bata

Selepas BN Kedah diserang dengan isu penyelewengan RM350 juta maka dilaporkan Be End menubuhkan sebuah jawatankuasa bertindak dengan kerjasama pegawai dan kakitangan UMNO kedekiang dalam kerajaan negeri untuk membusukkan nama kerajaan negeri Pakatan Rakyat dari dalam.

Tujuannya ialah untuk divert isu RM350 juta yang merupakan pukulan besar terhadap imej UMNO Be End Kedah. Macam-macamlah cadangan yang dibuat... antaranya ialah mengatur perancangan supaya penguatkuasa pihak berkuasa tempatan bertindak tegas terhadap peniaga atau orang ramai sehingga menimbulkan kemarahan mereka.

Penguatkuasaan juga hendaklah dibuat terhadap premis hiburan non Muslim, pusat judi atau arak bagi menggambarkan bahawa Kedah sedang melaksanakan undang-undang Islam yang menghalang kebebasan bukan Islam.

Bagi semua tindakan yang akan diambil itu, para pemimpin BN dihubungi dari awal untuk bersedia membuat serangan menggunakan Utusan Meloya dan TV3.

Difahamkan bahawa Mesyuarat Exco telah memutuskan bahawa semua tindakan penguatkuasaan secara kekerasan dihentikan sementara sehingga PRU bagi mengelak dieksploit.

JIKA BENARLAH berita ini maka ia adalah satu perancangan BN yang sangat tidak bermoral menjelang pilihanraya, dengan menggunakan kakitangan dalaman kerajaan negeri yang berjiwa dan berfikrah UMNO kedekiang.

Warta Darul Aman

Arkib