Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Friday, November 30, 2012

Fitnah tak makan, maki hamun orang menyampah... akhirnya UMNO guna taktik minta maaf



 
UMNO ibarat jantan taik pit ingat janda dan anak-anak time nak lepas gian ketagih dadah

Oleh: Tok Non
Setelah puas menabur fitnah terhadap Pakatan Rakyat ke seluruh pelusuk dunia melalui media nyata dan media maya setiap hari tetapi akhirnya rakyat terbanyak tetap menolak UMNO Be End. Sudah empat kali tarikh PRU132 dicadangkan tetapi apabila Najib mendapati kajian menunjukkan bahawa Be End akan kalah maka PRU pun ditunda.

Begitu juga dengan taktik menyemai kebencian melalui memaki hamun yang digunakan oleh beribu pahlawan maya mereka dalam FB, twitter dan blog tetapi akhirnya rakyat bukan setakat tidak terpengaruh dengan hasutan kebencian itu tetapi sebaliknya rakyat makin menyampah dengan perangai buruk UMNO tidak berakhlak itu.
Kini UMNO menggunakan taktik baru iaitu meminta maaf dari rakyat. Najib dalam ucapan dasarnya di Pestival Fitnah UMNO meminta maaf atas kesalahan-kesalahannya sewaktu menjadi PM selama 4 tahun. Baru 4 tahu dah berkandaq kesalahan. Walaupun Najib tak senaraikan kesalahannya terhadap rakyat tetapi semua rakyat tahu ia adalah berkaitan dengan komisyen pembelian kapal selam Scorpene, menaikkan harga minyak, penjahanaman FELDA, 'bersedekah' RM77 juta kepada Yahudi APCO, kehidupan mewah luar biasa sang isteri, Altantuya, fitnah terancang terhadap Anwar, fitnah saban hari terhadap Pakatan dan macam-macam lagilah... tak larat nak tulis.

Begitu juga perwakilan UMNO Kedah Othman Aziz juga minta maaf pada rakyat Kedah dan rayu beri peluang kedua. Senangnya UMNO buat kerja, melingkupkan negeri Kedah dengan beban hutang RM2.3 billion diwariskan kpd Pakatan pada Mac 2008, tinggalkan pulak beban biawak hidup dengan berbelas penyelewengan projek yang nilainya hampir RM400 juta... tiba-tiba mai merayu rakyat minta lesen nak berkuasa. Nak berkuasa untuk apa kalau bulan untuk menyamun semula wang rakyat Kedah?

Segala rayuan itu mengingatkan kita kepada citer suami penagih dadah yang tiap-tiap hari kerja belasah isteri dan dera anak. Kenyang anak bininya dok makan penyepak penendang. Isteri minta fasakh dan akhirnya tercerai. Malangnya bila lelaki durjana ni tak dak duit nak beli dadah untuk melepaskan ketagihannya dia pun patah balik ke rumah jandanya merayu dengan penuh perasaan agar diberi peluang kedua. Boleh percaya ke orang macam ni????

Warta Darul Aman

Arkib