Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Wednesday, October 17, 2012

Sampai MCA tuduh UMNO hilang akai pun, UMNO dok cium pungkok MCA situuulah... fuhh tak reti pikiag aku

Mai kita baca komen Ketua Pemuda PAS ni...
Oleh: Nasrudin bin Hassan,
Ketua Pemuda PAS


1. Setiausaha Agung MCA, Datuk Seri Kong Cho Ha telah menempelak apabila saya menegaskan bahawa MCA adalah parti yang anti Islam.

2. Saya melihat beliau pura-pura bertanya "Adakah PAS juga menganggap DAP sebagai anti Islam?

3. Persoalannya "Kenapa pula Setiausaha Agung MCA bertanya demikian? Bukankah pemimpin pemimpin MCA, terutamanya di dalam media milik mereka The Star, secara konsisten menegaskan kepada masyarakat non Muslim bahawa undi untuk DAP adalah undi untuk hudud" ?

4. Ertinya, MCA seperti mahu mengesahkan bahawa DAP menyokong hudud. Maka apa masaalah DAP bersama PAS dalam Pakatan Rakyat? Dan apa perlunya PAS menganggap DAP anti Islam pula? MCA lah yang sangat ketara sikap anti Islamnya.

5. Pemimpin MCA juga selalu mengulang kenyataannya bahawa "DAP tunduk kepada PAS"

6. Selayaknya tidak berbangkit persoalan yang dikemukakan oleh Setiausaha Agung MCA tersebut, sebaliknya yang pasti ialah MCA sangat tegar menentang Islam.

7. Presiden MCA pada 23 September 2011 pernah menegaskan di hadapan para wartawan, jika Umno melaksanakan hudud, MCA akan keluar Barisan Nasional. Ekoran ugutan keras MCA, sehingga kini Umno terpaksa menikus demi kepentingan kelangsungan politik mereka.

8. Pada 4 December 2011, selepas merasmikan Forum mengenai hudud di Wisma MCA, sekali lagi Datuk Seri Chua Soi Lek menegaskan bahawa Malaysia akan kehilangan pelabur dan negara akan binasa jika hudud dilaksanakan. Malah, beliau juga menekankan bahawa hudud tidak adil kepada semua khasnya kaum wanita di samping menyebut bahawa undang-undang Islam adalah kejam.

9. Menambah "kecutnya” Umno berdepan MCA ialah apabila Presiden MCA itu menulis dalam twitternya pada 1 Julai 2012 (sebagai respon kepada ADUN Kemelah yang mencadangkan perlaksanaan hudud di Johor) bahawa : "ADUN Umno Johor itu tentu sudah kehabisan idea dan hilang akal untuk mencadangkan hudud di Johor meliputi bukan Islam."

10. Dituduh hilang akal pun, Umno masih tidak mampu membentak MCA apa lagi mengambil apa-apa tindakan berkesan ke atas MCA agar tidak biadab terhadap Islam dan penganutnya seperti menuduh hilang akal, habis idea dan sebagainya.

Warta Darul Aman

Arkib