Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Saturday, October 27, 2012

Sampai bila UMNO nak jadi pecacai MCA & Gerakan di Kedah

Cuba tengok foto di atas. Sidang media terbaru oleh Ketua Pemuda UMNO Kedah tapi hairan, pelik bin ajaibnya setiap kali sidang media UMNO mesti buat di  pejabat MCA atau gerakan. UMNO dah tak ada pejabat ke? Baru 5 tahun jadi pembangkang, habih reta kena lelong?


Mengapa setiap isu yang berlaku di Kedah yang diperjuangkan pakatan pembangkang Kedah (UMNO, Gerakan, MCA, MIC) maka ia mesti dipimpin oleh Gerakan atau MCA. Ini baru jadi pembangkang dah serah kuasa dekat MCA, Gerakan... maka tidak pelik kalau berkuasa esok Tan Keng Liang yang jadi Menteri Besar bukan Dato' Mat Bashah.
 
 

(Mai tengok balik laporan yang Jedah La pernah buat beberapa bulan lalu)

Maluuu... tenyeh muka kat lantai jamban laa UMNO Kedah hoii!!

UMNO jadi pecacai kapiaq harbi MCA dan Gerakan perjuangkan isu racis Cina

Walaupun aku bukan UMNO tapi malu sungguh aku tengok Ketua Pemuda UMNO Kedah jadi Pak Turut @ pecacai kafir harbi MCA dan Gerakan, bersama dalam satu sidang media untuk hentam kerajaan PAS Kedah yang dipimpin Melayu Islam.


Sepatutnya kalau ada apa isu besar, UMNO sebagai pembangkang utama Kedah kena lead, MCA dan Gerakan hanya mengikut. Buatlah di pejabat UMNO, biar nampak logo UMNO kat back drop tu. Ini buat kat pejabat MCA, hanya ketua Pemuda sorang Melayu... yang lain semua Cina. Ihh malunya UMNO..

Isu yang dibangkang pula ialah isu perkauman Cina. Kononnya kerajaan negeri akan perkenal dasar baru supaya orang Cina di Pulau Pinang tak boleh beli rumah di Daerah Kulim dan Kuala Muda, sebab kalau benarkan maka Kulim dan Sungai Petani akan jadi bandar Cina satu dekad lagi. Kalau betoilah itu dasar yang akan diperkenalkan maka aku salute kerajaan negeri. Dari sudut nak pertahan hak Melayu maka PAS 100 kali lebih baik dari UMNO dan Perkasa yang kononnya perjuang hak Melayu tapi tak pertahankan pun Melayu. Yang UMNO dan Perkasa sibuk perjuang ialah sex, sex, sex... Melayu merempat dalam negeri sendiri hangpa tak peduli.

Betoila kat Kedah ni kapiaq harbi MCA dan Gerakan akan ganti UMNO. Awas, bahaya menanti jika biarkan BN berkuasa.

Warta Darul Aman

Arkib