Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Thursday, October 4, 2012

Mulianya hati seorang Ulama......


Oleh : PUTERI BULAN

Mulianya hati Tuan Guru Nik Aziz...walau pun dihina, difitnah serta dipermain-mainkan oleh segolongan yang tak takut mati..tak takut azab Allah...namun beliau sedikit pun tidak menyimpan dendam dihatinya.

Beliau berhak menangguhkan maafnya sehingga bertemu di Padang Mashyar kelak kerana bukan sedikit penghinaan yang dilemparkan kepadanya.

Blogger-blogger UMNO busuk...sanggup menyamakan beliau dengan babi....edit gambar beliau dengan cara yang aib...dan ada yang sanggup nak bunuh beliau. Kalau orang lain Puteri rasa dah lama buat report polis...atau setidak-tidaknya membalas kembali segala penghinaan dan cercaan itu tapi mulianya hati tok Guru..sanggup memaafkan begitu saja.

Jadi..Puteri nak tanya pada pemimpin UMNO....cermin muka..hisab diri...bandingkan diri hampa dengan Tok Guru...kalau Tok Guru..seorang ilmuan Islam..sembahyang malam tak pernah miss, solat sunat tak pernah tinggal..boleh maaf begitu saja...takkanlah pemimpin UMNO rasa diri mereka lebih hebat dari Tok Guru...dan kebai dari kena kritik......

Apa-apa sikit nak report polis...nak saman...nak ambil tindakan...gempaq habih semua orang....walhalnya..kalau apa yg orang kata kat hampa tu memang betoi pun......

Hemmmm...ingat-ingatlah sama diri kita tu....

Warta Darul Aman

Arkib