Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Monday, October 15, 2012

"Kalau Utusex Meloya yang habag... keputusan nombor ekog saja boleh pakai pun!"


Oleh: Mat Kering Bakag Bata

Dok tengak minum dekat kedai catok Taman Wira tadi, sorang rakan TS pensyarah Insaniah mai hempok surat khabag atas meja. "Apa pulak nii...?" tanya dia.


TS tengok sepintas lalu muka depan akhbar Utusex tu, kemudian komen:
"Mokalau kata Utusan ni, keputusan nombot ekog saja boleh pecaya pon... tu pun kaki ekog yang habag." Kami pakat gelak deraih sampai habih satu kedai pakat perati.

TS ingat kesian sungguhlaa dekat UMNO di penghujung hayatnya ni, pulun sungguh nak pecah belah Pakatan Rakyat dengan cerita adu domba yang bohong-bohong. Depa harap ada orang PAS pi serang DAP pulak dengan kenyataan tu walhal itu adalah kenyataan yang telah masuk mesin putarbelit Utusex Meloya untuk memperbodoh-bodoh rakyat.

Isu tu berpunca dari kenyataan Chor Chee Heung dan disokong oleh Chong Itt Chew, disiar dalam akhbar Cina saja dalam Utusex takdak cerita tu iaitu depa kecam kerajaan PAS kerana peraturan iklan wanita bersopan. Mudah saja peraturan MBAS itu, kalau model Islam kena pakai tudung tapi kalau model kapiaq kena berpakaian sopan walaupun tak bertudung... maknanya tak bolehlah masuk foto sexy dalam iklan misalnya terdedah dada, terkoyak sampai nampak pangkal paha. Nak habag bagi MCA tentang peraturan tu!

Mai DAP kata, depa sokong peraturan tu tapi kalau wanita non Muslim pun kena pakai tudung DAP tak setujulah. Kamdian kata YB Lee lagi, PR tarak masaelah dengan isu-isu yang melibatkan perbezaan antara agama begitu kerana apa saja yang ingin dilaksanakan akan dibincang bersama dan dilaksanakan hanya dengan persetujuan bersama. Bila masuk mesin putagbelit Utusan jadi macam lain terus kenyataan YB Lee Guan Aik.

Itulah yang dikatakan fitnah Syaitan Dikenali sebab Rukun UMNO Nombor 1 ialah FITNAH. Ingat tuu...

Warta Darul Aman

Arkib