Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Sunday, October 7, 2012

Blogger UMNO turut belasah Taib Mahmud (kroni Najib)

(Petikan dari blog pro Be End Mummy Rokiah)

Anak Mahmud Taib ada RM700juta dalam 111 akaun. Kalahkan Sadiq Sigaraga

 
Bekas isteri putera kepada Ketua Menteri Sarawak Datuk Seri Mahmud Abu Bekir Taib, Shahnaz Abdul Majid mendedahkan hari ini bahawa anak Tan Sri Mahmud Taib mempunyai 111 akaun di beberapa buah negara luar termasuk AS, Eropah dan Carribean.
 
Keseluruhan jumlah wang yang disimpan ialah sebanyak RM700 juta. Di antaranya di dalam Bank Of Swizerland sebanyak RM70.1 juta, HSBC Bank Jersey – RM52.19 juta, RM16.27 juta dan RM29.16 juta di HSBC Bank Hong Kong.
 
Benar atau tidak pendedahan bekas menantu Tan Sri Mahmud Taib ini satu persoalan lain. Rakyat percaya isteri pasti lebih tahu luar dalam parut di badan suaminya. Inikan pulak wang dan harta yang pernah dikongsi bersama semasa dibuai gelora cinta asmara (Pinjam senikata lagu P.Ramlee). Tan Sri Pehin seorang peminat tegar P.Ramlee pasti mengetahui senikata lagu Jiwa Rasa Gelora, kasih pada teruna, bukan kerna intan permata kerna budi bahasa.
 
Mungkin senikata P.Ramlee sudah lapuk dalam kes anak Tan Sri Pehin ini apabila bekas menantunya menuntut sebanyak RM400juta termasuk tuntutan mutaah sebanyak RM100juta. Bermula dengan berkasih-kasih akhirnya apabila bergaduh intan dan permata juga menjadi rebutan.
 
Jika rakyat bangun dalam pilihanraya di Sarawak bermakna bergeloralah politik Sarawak hancur taman kencana. Ini sudah melebihi kekayaan Sadiq Sigaraga yang menyimpan di Kongostan dan Goheadgostan.

Warta Darul Aman

Arkib