Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Monday, September 10, 2012

Perkasa cabar bukti 'kasut terbang'... ni 'cat terbang' yg ada bukti awat polis tak bertindak??

 [SAKSIKAN] Video & Gambar Pencacai baling cat kearah bas jelajah Merdeka Rakyat di Melaka tersebar..!!

Jika dibaca apa yang dilaporkan oleh Berita Harian semalam mengenai insiden Pengawal Peribadi DS Anwar Ibrahim mengeluarkan pistol semalam antaran petikannya adalah seperti berikut..

Pemimpin belia 4B Jasin yang diacukan pistol, berkata beliau terkejut dengan tindakan lelaki terbabit kerana beliau bersama beberapa rakan tidak melakukan sebarang tindakan ganas atau provokasi.

“Saya hanya berdiri di tepi jalan untuk memberi laluan kepada rombongan Anwar ke tapak ceramah.

"Namun, secara tiba-tiba pengawal peribadi itu meluru keluar dari keretanya lalu mengacukan pistol ke arah saya sambil berkata 'masuk' (jika berani).

"Saya dan beberapa rakan terkejut dengan tindakannya dan hanya berdiam diri sebelum lelaki itu masuk semula ke dalam kereta dan beredar," katanya ..


Tiada provokasi kepala bapak dia!!

Dalam video dibawah korang akan melihat sendiri apa yang dimaksudkan dengan tiada provokasi oleh pemimpin Belia 4B... err 4B ni bermaksud 4X Bodoh ke?..

Persoalannya disini ialah mengapa anggota Polis yang berpakaian preman yang berada ditempat kejadian tidak menahan pencacai UMNO yang melontarkan cat kearah bas Jelajah Merdeka Rakyat itu tetapi sangat pantas bertindak terhadap Pengawal Peribadi DS Anwar????????

VIDEO YANG TERSEBARmasalah sekarang mamat baling cat tu POLIS tak tangkap pun tapi PENGAWAL PERIBADI DSAI boleh pulak dia kalut pie tahan kereta tu dan tangkapnya...

sedangkan mamat baling CAT tu melakukan balingan lebih daripada sekali mungkin kali pertama KITA tak tahu siapa tapi bagaimana balingan kedua dan ketiga... sudah laa tak payah jadi pencacai UMNO BN.. ini negara DEMOKRASI ada UNDANG-UNDANG.. buat kerja bagi betul siapa salah tangkap tak kira PENGAWAL ANWAR ka MAMAT BALING CAT tu kaa...

itu yang RAKYAT NAK LIHAT SEKARANG...

Warta Darul Aman

Arkib