Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Wednesday, May 2, 2012

Bodoh betul siapa sokong Bersih... Ambiga tu anti Islam.

A: Bodoh betul sape yang sokong si Ambiga tu dalam BERSIH!

B: Kenapa pulak?

A: Yela..dia kan pendukung IFC, pembela kes murtad, penentang mahkamah syariah bla..bla..bla..So, siapa yang sokong dia maknanya dia menyokong Ambiga!Siapa yg sokong si Ambiga memang x sayangkan ISLAM!

B: Oh..macam tu sekali ea..urm..nak tanya sikit boleh?

A: Hah! Tanya ape pulak ni??

B: Ko ade facebook x?Ko guna henpon jenis ape ek?Suka minum milo?Ada twitter x, aku nak add la..hehe..

A: Ape punya soalan la ko ni..memang la aku ada akaun facebook.Aku guna nokia dengan IPAD..canggih x aku?Milo tu memang la peberet aku la..Nanti aku PM fb ko aku punya akaun twitter ea..

B: Hah! Sah ko AHLI NERAKA!!!!

A: Aik?Kenapa lak ko ni?Jangan tuduh sembarangan!

B: Memang la..ko tau x fb tu milik Mark Zuckerberg?Dia tu kafir tau!Nokia dan IPAD pun org kafir yang punya.Twitter punya founder tu si Jack Dorsey tau!Dia pun kafir!Milo tu pun pemiliknya Nestle.Pun org kafir gak!

A: Dah tu apasal aku ni ahli neraka pulak?

B: Dah kau guna barangan dia, kira ko sokong org kafir la..Ko x sayangkan Islam!

A: Eh..bukan macam tu..aku cuma gunakan kemudahan yg dia sediakan..gunakan kepakaran yg dorang ada..bukan bermaksud aku sokong dia tu..Lg pun aku gunakan fb dan twitter utk kebaikan..untuk sebarkan maklumat dsbgnya..

B: Owh..macam tu ea..untuk pengetahuan ko..mcm tu juga dengan org yang menghadiri BERSIH, mereka menyokong tentang tuntutan BERSIH..dalam tuntutan tu, xde pon disebutkan tentang menyokong seks bebas, xsokong mahkamah syariah or etc..mereka bersama-sama untuk 8 perkara tersebut sahaja..itu pun berkaitan dengan keadilan mengenai PRU13..tentang daftar undi dsbgnya..

A: Owh..mcm tu ke..huhu..kalau aku cakap yang sokong Bersih tu x sayang Islam..maknenye aku pon sama la ek..huhu..



- Posted using BlogPress from my iPad

Warta Darul Aman

Arkib