Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Wednesday, February 8, 2012

Tudiaa meracau teruk dah puak pejabat insuran Salihiah nii..Oleh: Mat Kering Bakaq Bata


Makin hari makin teruk penyakit puak2 pertahan pejabat insuran Salihiah tu. MK pun faham masalah yang depa hadapi, antaranya:

1. Tinggai berapa kerat saja yang dok keras kepala lawan Majlis Fatwa, khabarnya pemimpin UMNO pun dah mula menghindarkan diri. Sekarang mereka betul2 mengharapkan Perkasa, yang terpaksa diimport nyatakan sokongan termasuk dari Perlis

2. Rakyat Kedah umumnya dah terima penjelasan oleh kerajaan negeri dan faham bahawa wakaf Salihiah tidak dihapus sebaliknya diistibdal. Sebuah surau baru yang lebih besar, gagah, gergasi, beridentiti Islam akan dibina, bila siap nanti akan menyembung azan 5 waktu di sebuah shopping complex raksasa, menerjah kondominium dan hotel. Kali pertama wujud surau seumpama ini di negara Malaysia.

3. Mereka tidak mampu berhujah mempertahankan tindakan mereka maka langkah yang boleh dibuat sekarang ialah putaq pusin isu, fitnah, bohong, maki hamun, bagi gelaran buruk terhadap PAS dan kerajaan dan peralatkan program keagamaan untuk mendapat simpati.

Terkini mereka dah sampai tahap meracau macam orang sasau, kalau tak percaya mai pakat baca apa yang depa luahkan di sini.. lepas tu nilailah sendiri kronik tahap mana dah kepala otak depa. Kesiaaannn..

(Tinggai kerusi kosong yang sokong perjuangan merapu meraban depa)Abang Bingai


PAS tidak takut pada Allah sebab itu hukum hakam Allah dan hak umat islam seperti tanah wakaf khas Madrasah Salihiah mereka boleh permain dan jual belikan.
Pas tidak takut pada hakim, atau hormati wibawa institusi mahkamah sebab itu mereka cuba ganggu proses writ saman injuksi yang dikemukakan oleh JAWATANKUASA MADRASAH SALIHIAH.
PAS tidak hormati saudara se agama dan rumah Allah sebab tu mereka boleh memaki hamun, menfitnah umat Islam yang mengimarahkan madrasah Salihiah.
PAS hanya takut pada arahan DAP melalui wakilnya SONY HO.. Ini madrasah mesti kasi buang, lu mau itu duit tabung pilihanraya wa suda kasi RM50 juta. Lu apa lagi tunggu Amiruddin, Azizan, lu kasi buang la itu madrasah, itu geleja sama tokong hindu wa mau lia kekal.
Ini madrasah nanti kalau masih ada, itu azan banyak bising lo.. itu penghuni kondo Aman Residen depan itu madrasah akan komplen sama gua lo. LU KASI BUANG CEPAT CEPAT, LU GUNA ITU MAJLIS FATWA KASI ANGKUT MADRASAH LU BUANG DALAM TONG SAMPAH..
ADA FULUS.. PAS LULUS.. TAKBIR!!!!
PAS SUDAH MENJADI BIRO AGAMA DAP
PAS KINI SUDAH BERTUKAR MENJADI PARTI ADAT DAN SOSIAL
PAS JUGA ADALAH PARTI AMAN SENTRAL..!!!!!


(Gila stage 4 nampaknya...)

Warta Darul Aman

Arkib