Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Wednesday, January 25, 2012

Yang penting nafsu serakah UMNO puas, depa di alam barzakh lantak piilah depa dah mati..


Oleh: SAIBURI SUDIN

“Yang penting nafsu serakah UMNO puas, depa di alam barzakh lantak piilah depa dah mati..” itulah yang SS dapat bayangkan apabila puak UMNO bimbingan Syeikh Sobri Sudin Al-Hafiz bersungguh-sungguh benar mahu menghalang wakaf Salihiah itu dari dipindahkan untuk memberi peluang kepada pewakaf mendapat manfaat yang lebih besar. Mereka mahu biar madrasah yang asalnya sebuah surau itu tersepuk kat situ tidak dimakmurkan, biarlah tak dak orang berjemaah pun, biarlah sekali segala buat program politik UMNO..biarlah pewakaf di alam barzakh tidak ‘dibanjiri’ pahala seperti sekiranya wakaf itu dipindahkan ke tempat lain yang lebih dimakmurkan asalkan...nafsu serakah mereka puas. Biag padan muka mufti, majlis fatwa, MAIK dan kerajaan negeri. Biag padan muka Agong dan Ostaz Azizan. Kami UMNO maka kamilah raja di muka bumi ini, hah hah hah hah (gelak macam jin Ahmad Albab).

Ni ada beberapa hujah baru dipetik dari blogger UMNO pro Mukhriz:

UMNO: Helo bro Azizan, writ saman ini yang bertujuan memohon injuksi kepada Mahkamah Tinggi Alor Setar bukan bertujuan untuk menghalang projek Aman Central dari dilaksanakan. Lu sudah salah masuk pintu la bro.

So.. apa hal lu cakap bahawa sama ada sebutan kes di mahkamah nanti pada 6 Febuari nanti berpihak kepada pihak Madrasah atau kerajaan negeri, keputusannya tetap tidak akan menghalang projek Aman Central.

Siapa yang nak halang? Kita orang cakap lu nak bikin 100 tingkat shopping complex pun lu buatlah tapi lu just preserve dan kekalkan kami punya madrasah dan tapak tanah wakaf khas. Itu pun lu susah mau faham ka?

SS: Betul la bro..k, kalau injuksi tidak memihak kepada rakyat dan kerajaan negeri Kedah sebaliknya memihak kepada UMNO dengan mengekalkan tapak Salihiah tu di situ projek Aman Central tetap diteruskan. So, salah tang mana statement MB tu. Itu pun nak spin..aiya musuk punya hati maa..

UMNO: Lu mahu bikin itu surau ada kubah ka, muat 1 juta jemaah ka bawah shopping kompleks itu pemaju punya hal, sebab itu sudah jadi salah satu syarat PBT pada pemaju. Kalau surau dan tapak tanah wakaf khas salihiah tidak ada sekalipun, pemaju tetap kena bina surau atau ruang bersolat dalam kompleks beli belah.

Lu tarak tengok itu Tesco, Pacific, Alor Setar mall semua dalamnya ada bilik solat dan surau lo? Apa hal lu bro.. lu blurr lagi ka???

SS: Hei Bro..k, lu cakap kat mana lia punya sulau kat shopping complex yg dibuat zaman BN dulu? Kalau ada pun suku surau Salihiah pun talak oo, tersorok tempat tersembunyi lu talak bising pun lulu.. Ata sama ka jaman BN punya sulau dgn surau baru kat Aman Central tu?



UMNO: Then, lu kata, apapun keputusan mahkamah lu tetap akan merobohkan madrasah salihiah kalau kewujudan madrasah menggangu aman central. Lu apa hal bro? Lu ingat negara ini tak dak undang-undang ka? Apa pasai lu tarak mau percaya sama mahkamah sebagai tempat mencari keadilan?

SS: MB talak cakap itu macam laa. Itu luu punya mulut busuk punya cakap. Itu bontot Saipool pun talak teruk busuk macam lu punya mulut woo, tak habih2 mau buat fitnah

UMNO: Apa hal lu bro Azizan??? Sony Ho boleh angkat manyak wang dari Macau, Hong Kong duit juli dan duit kongsi gelap ma untuk bayar lu punya lawyer.. Haiya lu tarak tau ka itu Amiluddin engineer isteri orang dia bedal sudah angkat itu wang komisyen sama Sony Ho.. Lu tarak dapat itu wang ka bro Azizan?.. Haiya manyak lugi lo..

SS: Bukan lu punya mulut saja busuk, lu punya hati pun lagi busukkk aa. Auta, bohong, fitnah...lu ingat lu talak mapoih kaa, lu ingat malaikat talak tulih lu punya bohong ka, lu ingat lu talak mati ka? Lu ingat lu punya buluk-buluk punya cakap olang, muhong, fitnah..itu akhilat talak kila kaa?? Lu cakap lu pejuang Islam pasat bela itu tanah wakaf..tapi ingi macam punya pelangai olang bela Islam ka? Ini setan punya pelangai maa...

UMNO: Lu runtuh itu madrasah, lu usik itu madrasah, lu punya darah kita jatuhkan.. Lu ada berani lu datang.. Apa hal lu bro?? Lu pasai apa mau kelam kabut.. Lu ada kuasa, lu ada duit, lu ada balaci boleh ikut apa saja lu punya arahan..

SS: Aiya, lu cakap macam samseng UMNO Jalan Kebun woo. Lu mau tumpah lalah? Atak belani ka? Itu bukan mati syahid woo itu mati katak.. mati pasai lawan majlis fatwa, mufti, ulamak, laja. Mati pasat mahu tahan itu politik UMNO, politik pecahbelah rakyat, politik lasuah, politik yahudi APCO, politik lembu kondo RM250 juta...lu sanggup mampoih pertahan itu semua ka? Pikiaq 100 kali maa...

UMNO: Rupanya LU LAGI BINGAI... Cakap guna kepala lutut..

SS: Lu punya bahasa banyak busuk.. ini macam olang mau mati syahid kaa? Ini bahasa Islam punya olang ka? mau hujah lu kalah, lu talak belani..mau lawan cala samseng...aiya @#$%^&*..

Warta Darul Aman

Arkib