Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Monday, January 30, 2012

Trick lama UMNO (alih isu)... orang kampung semua dah tahu


Oleh: Saiburi Sudin

Jangan alih fokus anda, bila puak-puak UMNO Kedah akan menjadikan bangunan pejabat insuran (Madrasah Salihiah) sebagai alat meraih sokongan rakyat.Jangan alih fokus anda bila timbul isu kononnya ada video sex terbaru Anwar di Siam.

Semua itu dikategorikan sebagai 'teori alihan' atau mat salleh kata devisionist theory.

Semua ni sekadar-sekadar satu permainan, 'power games' yang diajar oleh Yahudi APCO PADA ANAK BUAHNYA.

Biasalah, BN sekarang banyak problem dan ada isu dasar yang rakyat sedang perhatikan. Oleh itu nak mengelak rakyat dari terlalu tertumpu kepada isu utama yang sedang dihadapi BN sekarang ini maka terpaksa diwujudkan isu sampingan lain.

BN di Kedah kini dibebani dengan masalah kepimpinan yang teruk, nampak lemah tak bermaya apabila Datuk Mat Bashah pemimpin lama dan tiada kelulusan akademik dipaksa memimpin parti yang juga sudah tua dan lemah. Ketua pembangkang Datuk Mahdzir Khalid terbeban dengan pelbagai skandal kewangan semasa mentadbir dulu, sehingga setiap pendedahan yang dibuat oleh PAS tiada satu pun berjaya dijawab sebab semuanya benar belaka. Ketua Penerangan UMNO Datuk Jamil Khir pula terpaksa berhempas pulas menjawab isu penyelewengan duit zakat yang disapu untuk membiayai kes peribadinya di mahkamah. Semua ini memeningkan UMNO Kedah.

Maka isu pejabat insuran yang akan dirobohkan untuk dibina semua surau gergasi bernilai RM4.8 juta, di samping ganti wakaf RM1.48 juta pun digubah untuk menjadi isu besar yang bisa mengabui mata rakyat (pada anganan mereka). Mereka cuba hiasi dengan amalan yang nampak Islamic seperti solat, kenduri, baca Yasin, solat hajat, qiyamullail, perarakan maulidulrasul TETAPI INGAT!!!!...Allah SWT lebih tahu apa yang ada dalam hari perut hangpa. Elemen Islam dijadikan alat demi kepuasan nafsu serakah politik hangpa, politik UMNO yang berbinkan rasuah dan peghebiahan reta meredak rakyat untuk membina kekayaan peribadi.

Kesimpulannya itu TRICK LAMA UMNO/BN.. Rakyat dah cerdik.. Kami faham apa yang sebenarnya anda sedang lakukan.. Jangan sepanjang masa mahu membodohkan rakyat. Orang kampung semuanya dah tahu!!!

Anda tidak perlu jadi Professor Zainal Keling, Prof Mustafa Ishak atau berjawatan penasihat BBSMS seperti Prof. Dr. Sobri Sudin untuk memahami strategi 'bingai' sebegini.. Cukuplah Allah s.w.t dengan izin dan kekuasaanNya menunjukkan kebesaranNya dan cukuplah dengan akal kita untuk menilai baik dan buruknya..

Warta Darul Aman

Arkib