Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Wednesday, September 28, 2011

Rosmah vs Imelda

Oleh : Enggang Qadha

Kemewahan Rosmah saling tak tumpah macam Imelda Marcos, sewaktu Presiden Filifina adalah suaminya.
Selepas kejatuhan Presiden Marcos, berjuta pasang kasut dan pakaian dalam Imelda yang didedahkan oleh media. Seluruh dunia memberi berbagai reaksi mengenai kemewahan Imelda. Yang nyata ramai yang terkejut betapa mewahnya Imelda disaat rakyat menderita dan bergolak.
Jika kemewahan Imelda di dedahkan selepas era kejatuhannya, kini kemewahan Rosmah didedahkan ketika era pemerintahan suaminya. Kemewahan nya berpakaian pernah didedahkan melalui cara beliau berbelanja bila berkunjung ke Los Angelas.
Pernah juga didedahkan ghairahnya Rosmah dengan perhiasan permata bila dia memiliki cincin berharga 24 juta.
Terbaru didedahkan kemewahan Rosmah terhadap beg tangan. Beg tangan berjenama ekslusif. Beg tangan tu sekurang-kurangnya berharga RM4 ribu.
Selepas ni mungkin akan ada pendedahan tentang kemewahan berkaitan kasut pulak. Atau ada pendedahan kemewahan pakaian dalam Rosmah kerana isu pakaian dalam ditimbulkan semasa pembentangan belanjawan negara tahun 2011.
Rakyat nak tau jugak la, seluar dalam Rosmah berapa harga?
Disaat harga barang keperluan meningkat naik, Rosmah masih berseronok berbelanja untuk keperluan peribadi yang asasnya tidak perlu pun.
Rakyat merasa amat tidak patut jika rakyat perlu pilih nak beli yang mana dulu kerana duit tak cukup sedangkan bini PM berbelanja pada tempat yang membazir.
Kebangkitan rakyat boleh menyekat pembaziran ini. Lakukan perubahan dalam PRU 13.
Hentikan pembaziran BN.- Posted using BlogPress from my iPad

Warta Darul Aman

Arkib