Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Friday, June 17, 2011

Terima kasih media pecacai UMCO tolong iklankan BERSIH 2

Oleh: Ustaz Idris Ahmad

Bukan senang hendak mendapat liputan di media perdana mengenai aktiviti pembangkang di negara ini. Nampaknya program Bersih 9 Julai 2011 mendapat liputan yang meluas di kaca televisyen dan dada akhbar.

Sekalung tahniah diberikan kepada pemilik media, kerana mengiklankan program tak berbayar. Program Bersih sudah pun berjaya walaupun belum sampai masanya, kerana ia mendapat ulasan yang meluas oleh pemimpin BN. Ini adalah tanda aras kejayaan rakyat yang hendak memulih sistem demokrasi di negara ini.

Setakat hari ini lebih daripada 400 laporan polis yang dibuat oleh Umno cuma berlainan nama untuk menggagalkan tuntutan rakyat. Datuk Seri Khalid Abu Bakar selaku Timbalan Ketua Polis Negara telah memberi amaran untuk membuat tangkapan awal sebagai usaha untuk menakutkan rakyat.

Kita harapkan supaya pihak polis jangan dipandang oleh rakyat hanya untuk menjaga keselamatan Umno, bukan keselamatan negara.

Bertindaklah secara profesional, bukan emosional. Kenapa demonstrasi kepala lembu di Shah Alam tidak ada gangguan. Setitik air pun tidak disembur kepada mereka. Sedangkan ini adalah demo yang berbentuk perkauman dan penghinaan kepada agama, ia boleh terbakar negara. Cuba bayangkan jika demo itu dibuat oleh penyokong Pakatan Rakyat, sudah pasti mereka yang terlibat disumbat di dalam ISA.

Warta Darul Aman

Arkib