Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Thursday, June 23, 2011

Keluaq pulak dah risalah merapu meraban ni..


Oleh: Mid Panah

Risalah terkini dipercayai keluaran blogger Jom Godam. Cetak kat Public Press 45 ribu, baru siap 22 ribu depa ambik dah kelmarin. Sapa pi order kat Public Press, sapa pi ambik, berapa nombor plet keta, siap dengan foto orang tu semua ada kat kita. Public Press tengah cetak la ni 23 ribu lagi, satgi depa mai ambik.

Siasat punya siasat.. dapatlah diketahui akan tuanpunya risalah 'Kedah Tertipu' tu. Macam dok agak orang tu, selama ni tengok posting dengan bahasa yang tersusun, takdak spelling error Mid dok agak dah orang dalam dunia jurnalisme jugak yang bikin. Tepat tekaan Mid.

Eleh, dunia ni bukan besaq mana. Kalau dalam KEDA pun ada orang PAS, dalam pejabat UMNO ada orang PAS takkan kat kilang cetak tak dak orang PAS. Cina satu Kedah la ni adalah penyokong Pakatan Rakyat, sembang apa lagi.

Geng Mat Kering Bakaq Bata khabarnya dah pi buat report polis. Ini yang Mid tak berapa setuju, biaq pi lah dekat depa nak buat risalah apa pun, lepas ni kita buat sama. Tapi geng Mat Kering pun mungkin ada ijtihad dia sendiri.

Mid nak ingatkan Mat Panah.. cepat hapuskan bukti sebelum polis bertindak. Nasihat ikhlas ni, Mid tak maula buat dajey kat Mat, lagipun Mid ni 'anak buah' kepada bapak Mat Panah jugak muda-muda dulu nihh.. Satu lagi yang hangpa pi dok cetak kat Cina, pi dok bela depa pasaipa. Bukankah ini bertentangan dengan prinsip Perkasa nak bela Melayu.. takkan Usop Usima tak ajaq tu.

Warta Darul Aman

Arkib