Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Monday, June 13, 2011

Habuan$habuan$habuan$$$$$... itulah dalam kepala UMNO

Oleh: Tok Senapi

Baca petikan ni, Tok petik dari sebuah blog UMNO:

Di peringkat Negeri Kedah pun kena sedar juga. Dulu hebat dengan latihan untuk blogger dan cybertrooper. Tapi itu hanya program latihan sahaja. Dimana tindakan follow upnya. Sapa yang patut lakukannya?

Seperti kata Mummy Rokiah, kalau ada habuan sudah tentu kelihatan hebat tindakannya dan mungkin ramai akan turun naik bangunan UMNO kerana katanya nak bantu.


Itulah bezanya perjuangan menegakkan kebatilan UMNO dengan menegakkan amar makruf nahi mungkar yang dibuat PAS. Semua depa bergerak dengan upah dan habuan, takdak upah tolak tak jalan.

Kadang-kadang Tok rasa 'hairan' (tuu mai rasa ujub, riyak dan takabbur laa tu..) dekat crew Kedah La, takdak upah sekupang pun tapi semua pakat boleh buat kerja merelit sampai ada orang tanya "Sapa dok support Kedah La?". Depa heran sebab, iklan pun takdak pun tapi buleh hidop.

Inilah yang dikatakan berkat tarbiyaah untuk mardhotillah. Jenuh jugak UMNO nak faham nihh...

Warta Darul Aman

Arkib