Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Sunday, June 12, 2011

DAP untung atau Yahudi APCO yang untung?

Oleh: SAIBURI SUDIN

Mantan Presiden UMNO yang nyanyok benar itu berkata, DAP yang untung apabila PAS tak mahu tegak negara Islam. Oleh kerana Tun Mahathir ini manusia yang sepanjang hidupnya dok fikir bab ekonomi atau bab nak hidup atas dunia ni saja, maka aku pun tertanya-tanya.. agak-agak ikut penilaian orang tua tu, DAP untung berapa juta? Atau berapa billion, hasil PAS tak cadang nak buat negara Islam buat masa ini?


Yeelah, kalau untung tu bukan berupa nilai duit ringgit, abih tu apa pulak keuntungan DAP jika PAS tak buat negara Islam? Tun Mahathir pun tak hurai untung apa, juak-juak pecacai dia pun tak bagi tau untung apa.

Baiklah, aku nak buat andaian sendiri.. mungkin untung yang dimaksudkan ialah DAP akan dilantik jadi PM apabila negara berkebajikan wujud. Tapi mengapa pulak? Apa kena mengena negara berkebajikan dengan lantikan PM? Entahlah, aku pun tak tau apa yang orang tua nyanyuk tu pikiag. Baik aku ikut pesan Zul Ya dalam artikelnya sehari dua lalu… dia petik pesan orang tua-tua “Orang gila jangan kita layan sangat, nanti tak pasal-pasal kita pun dituduh gila sama..”. Kah kah kah.

Yang sebenarnya dalam isu negara Islam atau negara berkebajikan ni, bukannya DAP atau sapa-sapa yang untung tapi yang confirmed untung ialah si Yahudi APCO yang jadi penasihat UMNO Be End. Depa sapu duit kerajaan (jugak duit rakyat) RM77 juta lepas tu adu domba dan pecah belah rakyat negara ini. Bila rakyat dan umat berpecah, Yahudilah paling untung.

Supaya Yahudi tak untung, marilah kita bersatu dalam Pakatan Rakyat yang mahu mengutamakan kebajikan untuk rakyat bukan bersatu dalam UMNO Be End yang sudah reput dan tunggu masa saja nak berkubur.

Warta Darul Aman

Arkib