Kedah La

Kedah La versi baharu. Menggerak hati nurani dan pemikiran rakyat Kedah untuk melakukan perubahan dalam PRU14 nanti.

Terkini dari Kedah La

Monday, May 9, 2011

Aktivis maya UMNO terima latihan APCO di Janda Baik

Oleh: MID PANAH

Baru-baru ini bloggers dan aktivis maya serta cyber troopers Umno pergi Kursus Jentera Penulisan Dan Karikatur UMNO 2011 di Institut Latihan Umno (ILMU) di Janda Baik Pahang. Latihan disampaikan oleh pakar propaganda yang mendapat latihan khusus APCO sebuah firma Yahudi yang menjadi penasihat UMNO.

Termasuk di antara mereka ialah Timbalan Ketua Pemuda Umno Cawangan Naka, Wan Suhaizi Wan Senu atau dikenali sebagai Aktivis Umno Pekan Naka dalam facebook.

Setelah kursus tersebut selesai,apa yang dapat dikesan ialah serangan bertubi-tubi kepada Pakatan Rakyat terutama pemimpin-pemimpin PAS. Secara spesifik, merujuk peringkat Padang Terap, mereka telah bertubi-tub menyerang Facebook Pemuda Padang Terap, Yb Ustaz Nasir Zakaria dan beberapa pemimpin PAS Kawasan. Taktik dan serangan pembunuhan watak,iaitu serangan peribadi, taktik mengalih isu sebenar, taktik pecah isu, taktik provokasi, taktik menghina semua yang mereka pelajari telah digunakan.

Mereka kini bergerak dalam bentuk organisasi tersusun dan dipercayai mendapat biayaian daripada Umno. Mesyuarat Umno peringkat negeri telah membuat keputusan iaitu satu minggu satu isu akan dibangkitkan untuk menyerang Pakatan Rakyat.

Di Peringkat Daerah Padang Terap, antara isu yang terbaru dimainkan dan diapi-apikan oleh mereka ialah isu Lawatan Ahli Majlis Ke China, Terapcare, STDC, YB Ustaz Nasir, Ekspo, Konsert Battle Of The Band dan sebagainya. Isu-isu lama yang dimainkan ialah isu kronisme, air SADA, pembangunan daerah, bantuan banjir dan lain-lain.

Antara perang saraf yang mereka gunakan ialah membuat dakwaan palsu kononnya menyimpan secara rahsia rakaman salah laku pemimpin PAS Kawasan konon untuk dijadikan bahan ugutan khususnya kepada Pemuda Padang Terap.

Kepada pemberi maklumat terima kasih daun keladi.

Warta Darul Aman

Arkib